Ballingslöv

Ballingslöv är ett av Sveriges största företag inom tillverkning och försäljning av köks- och badrumsinredning. Företaget har levererat inredning för kök och badrum ända sedan 1929 och är därmed ett av de äldsta företagen inom heminredning som fortfarande finns kvar och verkar i Sverige.

Huvudkontoret för Ballingslöv AB ligger i den skånska orten Ballingslöv, som är en del av Hässleholms kommun. Genom att huvudkontoret har legat på samma plats i över 80 år är företaget relativt unikt i Sverige.

Vardagsglädje sedan 1929
Ballingslöv har “Vardagsglädje” som slogan och det är den känslan som företaget försöker förmedla och skapa genom sina möbler och andra inredningsdetaljer för kök och badrum. Det har man gjort ända sedan starten.

Till en början var alla produkter från Ballingslöv handsnickrade. År 1941 tog företaget det första steget mot att standardisera tillverkningen. Framgångarna lät inte vänta på sig. Med färdigmonterade moduler, med vilka kunderna själva kunde sätta samman sina drömkök, blev Ballingslöv snart en stor aktör inom köksinredning. Även i våra dagar ligger fullt fokus på kundens önskemål. Med företagets modultänkande är det enkelt för kunden att komponera kök för vardagsglädje.

Först med många nyheter
Ballingslöv har ända sedan starten varit en progressiv möbeltillverkare som har varit först ut med många nyheter inom köks- och badrumsinredning. Till exempel var Ballingslöv först med skåpsidor av massiva spånskivor och hyllor som gick att flytta i ramen – två saker som idag är standard i nya kök.

All utveckling sker i orten Ballingslöv. Här sker också all produktion. Genom detta är Ballingslöv AB är en unik aktör inom möbeltillverkning i Sverige.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *