Cykla Bjärehalvön runt

Skåne är ett landskap där havet alltid är närvarande. På ostkusten har vi vackra Österlen med sina grässlätter som sluttar ner i havet. I söder har vi de långa sandstränderna. Uppe i nordost, på Bjärehalvön, har vi både och! Bjärehalvön är ett område som passar sig alldeles fantastiskt för en cykelsemester på allt från en dag till över en vecka. Givetvis finns paket att köpa där övernattningar, frukost, kartor och mer ingår. Ett populärt paket säljs av Ängelholms turistbyrå och STF i samarbete. Det paketet omfattar tre övernattningar med frukost samt alla kartor och vägbeskrivningar du behöver för att inte åka vilse!

Avreseort är Ängelholm, som är den största staden på Bjärehalvön. Första dagen cyklar du de cirka 10 kilometerna till Magnarp där du sedan övernattar på Vandrarhem Magnarp. Den andra dagen går turen från Magnarp till legendariska Hovs Hallar med dess naturreservat precis vid havet. Den turen är cirka 25 km. Övernattning sker på Hotell Hovs Hallar med utsikt över havet. Dag 3 går turen från Hovs Hallar till Båstad. Sträckan är cirka 10 km. I Båstad finns mycket att se och göra så det är kanske lämpligt att turen inte är så lång! Övernattningen i Båstad sker på Pensionat Hjorten eller Hotell Skansen. Du väljer helt enkelt själv.

Sista dagen på cykelsemestern blir lite jobbigare, särskilt om kvällen i Båstad blev sen. Dag 4 ska 35 km avverkas på sträckan mellan Båstad och Ängelholm, över Hallandsåsen. Totalt är sträckan på 85 km, vilket är lagom för de flesta, även för dem som betraktar sig som otränade.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *