Ishockey i Skåne

Skåne är, trots att landskapet ligger längst söderut i Sverige, ett centrum för ishockey i Sverige. Man kan givetvis peka på att invånarantalet i Skåne är förhållandevis stort, men faktum kvarstår att Skåne är ett landskap där ishockey som idrott har en hög status.

Skåne har dock inte alltid varit ett ishockeylandskap. Den största klubben i Skåne, Malmö IF (IF Malmö Redhawks) spelade till exempel sin första säsong i Elitserien (nuvarande SHL) så sent som säsongen 1990/91. Rögle BK, som måste räknas som nummer två i Skåne, tog sedan steget upp två säsonger därpå.

Skånes Ishockeyförbund
Det är Skånes Ishockeyförbund som organiserar ishockeyn regionalt i Skåne och man har ansvar för en rad serier på lite lägre nivå för både herrar och damer på seniornivå. Förbundet organiserar också ungdomsishockeyn i regionen.

Se Malmö Redhawks spela
Malmö Redhawks spelar säsongen 2014/15 i den näst högsta serien i det svenska seriesystemet, nämligen HockeyAllsvenskan. Intresset för klubben är möjligen lite lägre nu än det var under glansdagarna i början av 1990-talet då det blev SM-guld både säsongen 1991/1992 och säsongen 1993/1994, men det brukar ändå vara omkring 5000 åskådare på hemmamatcherna i Malmö Arena.

Om du vill se Malmös stolhet inom ishockey live på Malmö Arena kan du köpa biljetter både genom klubben, via Ticnet och självklart också på plats på arenan. Om du har några särskilda önskemål eller behov, kan vi rekommendera att du tar kontakt med klubben för att se vilka möjligheter som finns.

Rögle BK, som har sitt hem i Ängelholm, är Skånes andra bidrag till uppställningen i HockeyAllsvenskan 2014/15. Rögle BK, som har fostrat bland andra Jörgen Jönsson och Jonas Bergkvist, spelar sina hemmamatcher i Lindab Arena i Ängelholm.

Skånska ishockeylag i de högre serierna säsongen 2014/2015

HockeyAllsvenskan
IF Malmö Redhawks
Rögle BK

HockeyEttan Södra
Helsingborgs HC
Kristianstads IK
IK Pantern (Malmö)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *