Sport i Malmö

Malmö är en gedigen idrottsstad. Fotbollen är störst, precis som i alla andra städer i Sverige, men Malmö ligger långt framme även när det gäller ishockey, friidrott och handboll. Här är lite kort om stadens främsta klubbar och hur du gör för att se idrott av högsta klass i Malmö.

Malmö FF herr
Malmö FF är Sveriges mest framgångsrika fotbollsklubb på herrsidan. Till exempel har laget skrapat ihop 16 SM-guld och 14 cupsegrar. Dessutom har klubben varit i final i Europacupen för mästarlag (nuvarande Champions League). Året var 1979. Malmö FF spelar sina hemmamatcher på Swedbank Stadium. Den allsvenska säsongen pågår från början av april till slutet av oktober och Malmö spelar alltid 15 hemmatcher.

LdB Football Club Malmö
2007 bröt sig Malmö FF Dam ur moderklubben och LdB FC bildades. LdB FC och tidigare Malmö FF Dam är den mest framgångsrika klubben i svensk damfotbolls historia. Klubben har samlat på sig 7 SM-guld och 2 cupsegrar genom åren. LdB FC spelar sina hemmamatcher på Malmö IP, en arena med plats för cirka 7000 åskådare, mellan april-oktober.

Malmö Redhawks
Under många år var ishockeyn marginaliserad i Malmö. Byggherren Percy Nilsson bestämde sig dock i början av 1990-talet för att göra en storsatsning. Satsningen bar frukt och det blev två SM-guld. Under 2000-talet har klubben dock spenderat den mesta tiden i Hockeyallsvenskan. Malmö Redhawks spelar sina hemmamatcher i Malmö Arena som är en relativt nybyggd arena (2008) med plats för hela 12 500 åskådare. Malmö Arena var intressant nog också värd för Eurovision i Sverige 2013.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *