Tips på sevärdheter i Lund

LundLund förknippas framför allt med universitetet, domkyrkan och en diger lista av kulturella och historiska sevärdheter. Det finns dock även annat att göra i Lund än att besöka historiska platser. Här är tre tips på alternativa sevärdheter i Lund som är väl värda ett besök.

Vattenhallen Science Center
Både barn och vuxna kommer att ha mycket roligt på Vattenhallen Science Center. Centret marknadsförs som en rolig och lärorik mötesplats och det stämmer mycket bra. Det finns mängder av fascinerande experiment med lika fascinerande resultat att prova på. Dessutom finns ett unikt planetarium där man kan göra en resa ut i världsrymden bekvämt tillbakalutad i sköna fåtöljer.

Botaniska trädgården
Botaniska trädgården i Lund är en unik plats inte bara i Lund och inte bara i Sverige utan i hela Europa. Trädgården täcker en enorm yta och fungerar egentligen nästan som en egen stadsdel. Parken är perfekt för en promenad eller en picnic och är mycket populär bland lundaborna själva. Det franskinspirerade patisseriet i parken serverar utsökta bakverk. Stadsparkscaféet serverar en mycket populär brunch varje söndag.

Högevallsbadet
Högevallsbadet är kanske först och främst tänkt att vara en attraktion för barnen, men här kan hela familjen ha en rolig dag tillsammans. I fokus är det stora äventyrsbadet som omfattar alla tänkbara vattenaktiviteter. Här finns till exempel vattenrutschbanor av varierande längd, en klättervägg, ett så kallat djungelbad och en vildfors. Om man tycker om bad är Högevallsbadet ett givet besöksmål i Lund. Dessutom finns ett gym, en restaurang och ett café.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *